QueenEsküvő

2022 Egy esküvő költségei

2022 Egy esküvő költségei

2021-11-04 11:00     Szerző: Bojtos Rebeka

Amikor az esküvőjére gondol egy menyasszony, többnyire az álom esküvőt képzeli el, és ugyan a maga nemében minden házasságkötés szép és örök emlék, sajnos vannak olyan dolgok amikről a párok egy részének le kell mondani az anyagi vonzat miatt. Több éves statisztikákat és adatokat találhatunk a neten, hogy nagyjából milyen költségekkel kell számolni, de valójában amíg nem érkezett be mindenkitől az árajánlat nem tudhatjuk, hogy mennyibe is fog kerülni életünk egyik legszebb napja. Mi most megszerveztük nektek az elméleti álom esküvőt és partnereink segítségével lerántjuk a leplet róla, hogy mennyibe is kerül egy esküvő 2022-ben. 

HELYSZÍN

Mint minden szervezés ez is a helyszínnel kezdődik.

Diósjenőn található a hangulatos kis tóval és parkos zöld területtel rendelkező Békástó Panzió, akik még a mi kis fiktív esküvőnknél is nagyon segítőkészek voltak. A közép árfekvésű menü ára  10.000 Ft/fő mely tartalmazza a  vendégvárást, a vacsorát és az éjféli menüt.
Vendégváró falatok:fasírtgolyók, debreceni kolbásszal töltött sertéskaraj, franciasaláta, csemegeuborka, kenyér.

A vacsora: újházi tyúkhúsleves, vagy marhahúsleves zöldségekkel, főtt hússal (csigatészta vagy cérnametélt).

Vegyes tálak (6 személyre): sajttal és sonkával töltött sertésborda, rántott csirkemell, sült csirkecomb, vagy gödöllői csirkecomb, cigánypecsenye, rántott gomba, rántott karfiol, rizs vagy rizibizi illetve kukoricás rizs, petrezselymes krumpli vagy steak burgonya, vegyes salátatál (idény szerint), csemegeuborka, káposztasaláta, almapaprika.

Éjfélkor: töltött káposzta (kenyér, tejföl) és/vagy sertés-, vagy marhapörkölt galuskával, főtt burgonyával.

Italajánlatuk: korlátlan italcsomag 5.500 Ft/fő, 100 fő tekintetében 550.000 Ft. Gyermekek számára a menü és az italcsomag 0-5 éves korig ingyenes, 5-10 éves korig 50%-os kedvezményt biztosítanak.

Szervizdíjjal és helyszínbérleti díjjal is számolni kell, amiért cserébe szívélyes, több fős személyzet áll a násznép rendelkezésére az esküvő időtartama alatt ez 100 000- 100.000 Ft-t jelent. A helyszín dekorációval is áll a párok rendelkezésére, és csak a helyszín bérlet is megoldható saját cateringest választva.  

Összesen tehát 100 felnőttre 1 750 000 Ft az egész ellátás.

FOTÓS

A nagy nap megörökítése nagyon fontos feladat, hogy a felejthetetlen pillanatok mellett vissza tudjunk tekinteni az egész esküvőre. Nem csak a Ti, de a család és a rokonok is szívesen látják viszont ezeket a képeket, sőt a jövőben a gyerekeiteknek is, ezzel őket is bevonva az élménybe. Déber Gábor fotográfussal egy 12 órás esküvőfotózás díja 290e Ft. Amennyiben ez az időtartam a nap forgatókönyve szerint mégsem lenne elegendő úgy a rendelkezésre állási időt 20e Ft/óra díjon lehet bővíteni.

A készült képeket (5-800 db-ot) stílusosan szerkesztve, a kreatív fotókat retusálva is, digitális formában kapjátok meg egy hangulatos slideshow kíséretében. Az esküvők többségén aszisztensével ketten jelennek meg, aki az ő munkáját segíti aznap.
Ha az esküvő előtt is szeretnétek szép képeket akkor ajánjuk a jegyes fotózást 45e Ft -ért.
Valamint Gábornál az esküvő után is van lehetőség örök élet garanciás albumok rendelésére 60e Ft körüli áron.

DEKORÁCIÓ

Az esküvő dekorálása és az ott megjelenő élő virágok nagyon fontosak, hiszen az egész esemény alap hangulatát adják meg. Burger Éva virágkötő mestert kértük meg A Hattyúháztól, hogy foglalja össze nekünk, hogy milyen költségei lehetnek ennek. 

Stílus: Klasszikus romantikus stílus, színvilág: halvány pasztellszínek. 

Ajánlott virágok: nyári ”kerti” virágok, mint például: rózsa, rezgő, szellőrózsa, tátika, hortenzia… Fűszernövények: rozmaring, zsálya, bazsalikom… A virágok mennyiségétől függően az árak lefelé és felfelé is mozoghatnak, de partnerünk ajánlata alapján a középárakat gyűjtöttük össze.

    • Egy darab minőségi élővirág menyasszonyi csokor: „mikrofon” használatával 40 000 Ft.
    • Virágékszer élővirágból: hajdísz a fodrász kéréséhez igazítva, nyakék a ruhához igazítva, gyűrű…
    • Egy darab élővirág dobócsokor: A menyasszonyi csokorra emlékeztető, de jelentősen kisebb méretű, értéke 8 000 Ft 
    • Kitűző és csuklódísz élővirág használatával: A kiemelt Uraknak (vőlegény, tanú, örömapa, ceremóniamester…). Gálaklipsz alkalmazásával, mely biztonságos és kényelmes rögzítést kínál, így védve a minőségi ruhadarabokat, a kiemelt Hölgyeknek pedig (tanú, örömanyának, koszorúslányoknak) csúszópántos csuklódísz a kényelmes viselet miatt, 1 800 Ft/db. 10-10 fő esetén összesen 21 600.
    • Koszorúslány élővirág csokrok: kisebbek a menyasszonyi csokornál, de a dobócsokornál lényegesen nagyobbak. Értéke a választott növény, anyag és technika függvényében kb 15 000 Ft.

 

  • Szülőköszöntő élővirág csokor: a várható nagy melegre való tekintettel Éva a virág boxot javasolja, mely készülhet bármilyen virágból, akár a szülők kedvenc virágát felhasználva,  12 000 Ft/db. Összesen 24 000 Ft.

 

 

Vendégvárás helyszínének díszítése 100 fővel tervezve. 

  • Autó vagy hintó díszítése: élővirággal és textíliával, 15 000 Ft.
  • „Kávéházi” vagy könyöklőasztal díszítése: „vázába” helyezett szálas élővirágokkal vagy élővirág asztaldísszel, 5 000 Ft/asztal. Összesen 50 000.
  • Köszöntőtábla díszítése: élővirággal, vagy girlanddal, esetleg mindkettő kombinációjával, 6 000 Ft.

 Szertartás helyszínének díszítése 100 fővel számolva.

  • Szertartásasztal díszítése élővirággal: általában hasonló kompozíció szükséges, mint ami a lakodalmi térben lett elhelyezve. Az asztaldísz értéke összesen 8 000 Ft.
  • Széksorok szélének díszítése: egy-egy szál élővirággal szalag kiegészítéssel. Összesen 20 000 Ft.
  • Kettő darab fogadalmi szék háttámlájának díszítése élővirággal: hasonló a vendégszéksorok szélére helyezett díszekhez csak hangsúlyosabb. 1 600 Ft/db az az 3 200 Ft.
  • Friss élővirág rózsaszirom: 1 000 Ft/liter. A rózsacsipsznek ugyanaz a költsége, mint a friss szirmoknak, viszont megvan az előnye, hogy a kövezeten nem csúszik.
  • Rózsaszirom szórás céljából: papírtölcsérben. Darabja 250 Ft. Összesen 2500 Ft.
  • Boldogságkapu, lehet sima fa- vagy paraszt barokk fém kapu, élővirág díszítése: drapériával és élővirágokkal, tömő zöldekkel. Értéke 40 000 Ft. 
  • Gyűrűtartó „gyűrűpárna” bérbe: lehet textil párnácska, natúr fa doboz, esetleg természetes fa korong fedéllel, vagy üveg tároló, friss zöld mohával bélelve. Minden esetben biztonsági gyűrűtartóval, teljes kivitelezés esetén ingyenes.
  • Szirom szőnyeg: friss rózsasziromból, bármilyen színben, minimum 20 000 Ft. Szilárd burkolaton nem alkalmazható mert rettentő balesetveszélyes és a burkolatot is beszennyezheti.

Lakodalmi tér díszítése 100 fővel számolva.

  • Ültetési rend élővirággal vagy girlanddal, esetleg mindkettő kombinációjával: ugyan olyan, mint a köszöntő tábla díszítése, 6 000 Ft.
  • Kerek vendégasztalok díszítése, romantikus stílusban élővirággal: például üveg tortatálon vagy magas kehelyben elhelyezett minőségi élővirág kompozíciókkal, mécsesekkel. Egy komplett asztaldísz értéke 10 személyes asztal esetén 25 000 Ft. Összesen 225 000 Ft.
  • Főasztal díszítése élővirág asztaldísszel: virághasználata megegyezik a vendégasztalokéval, de formavilága eltérő és lényegesen gazdagabb is. Értéke 30 000 Ft.
  • Főasztal hátterének díszítése élővirág használatával, fényfüzérrel, drapériával összesen 30 000 Ft.

Teljes esküvő dekorációja és élővirágozása: körülbelül 410 000 Ft. 

Esküvői ruha

Az esküvői ruhára számos alternatíva van, a legfontosabb, hogy olyat válasszon az ember, ami a legjobban illik az igényeihez. A nemzetközi tervezők mellett a hazai alkotókkal is érdemes számolni. Mi most az Ildikó Stúdió esküvői és alkalmi ruhaszalontól Ildit kértük, hogy segítsen az árakkal. A szalonban kész ruhákat 180 000 Ft-ért lehet kölcsönözni és 350 000-ért lehet megvásárolni. Viszont egyedi elképzelések alapján is tervez személyre szabott ruhákat, 300 000 Ft-tól. Mi a fenti egyedi tervezésű darabot választottuk, ennek a méretre készítése 320 000 Ft volt. A saját ruha előnye, hogy ha külön napon van kreatív fotózás, akár másik héten vagy másik városban mint az esküvő volt, nem kell még egyszer kifizetni a kölcsönzési díjat. 

Menyasszonyi cipő
Az esküvőn nagyon fontos, hogy a cipőnk nem csak fehér és szép, de nagyon kényelmes is legyen. Ha a mindennapokban nem feltétlen veszünk drágább cipőket erre az alkalomra, lehet akkor is érdemes befektetni hiszen egy feltört lábnál nincs is kellemetlenebb. Mi Cathy cipő egyedi kézzel készített zselés talpbetéttel ellátott közepes sarkú modelljét választottuk 29 990 ft-ért. 

Esküvői frizura
Papp Mónika fodrászt kérdeztük meg, hogy nagyjából mivel lehet számolni. Nála a próbafrizura 6000 Ft és Pest megyében 8000 ft-ért kimegy a helyszínre, hogy a készülést még kényelmesebbé tegye. A frizurák ára hajhossztól is függ, de 9000 Ft-nál kezdődnek. Egy közepes hosszúságú hajnál 12 000 Ft körül lehet számítani, de a pontos végösszeget személyes egyeztetésnél fogjátok tudni tisztázni. Ha a menyasszony már elkészült, akkor Mónika az örömanyák és a koszorúslányok szépítését is vállalja 5000 Ft/fő ért. 

 Esküvői smink

Az esküvői smink, legyen az erőteljes vagy natúr, a menyasszony komfortérzetét és magabiztosságát erősíti. Orgován Katalin sminkes és kozmetikus próbasminket 16 500 Ft-ért készít, a nagy napon pedig 22 000 Ft-ért áll a rendelkezésetekre, amit csomagban is meg tudtok rendelni 34 000-es áron. A helyszínen a koszorúslányok és az örömanyák sminkjével is szívesen foglalkozik 9000 Ft-os áron. Érdemes egyéni ajánlatot kérni, amit e-mailben és telefonon is meg lehet tenni. 

Foglalkozzunk kicsit a vőlegénnyel is

Nem csak a menyasszony, de a vőlegény jó megjelenése is nagyon fontos az esküvőn. A Lachman öltönyszalon állt a rendelkezésünkre és elküldte, hogy nagyjából mennyivel kell számolni egy elegáns esküvői öltönyhöz, és ez milyen részekből áll. Esküvői öltönyöket 69.000Ft-160.000.-Ft között találhatunk, tehát ha egy középárkategóriás darabot szeretnénk, akkor 120 000 Ft-t érdemes rászánni. Ceremónia ingek 19.900-24.900.-Ft között mozognak, ebből mi a 19 900 Ft-os fazont választottuk. Ceremónia mellények szabadon választhatók, de egy igazán elegáns megjelenéshez érdemes viselni, az áruk 22.900 - 44.900-Ft között mozog, mi 30 000 Ft-ot szánunk rá. Nem utolsó sorban a cipőt is beszerezhetjük a szalonban. Ezek ára 39.900 - 59.900-Ft között mozog. Mivel a vőlegény is egész nap talpon lesz, és az esküvőt követő jeles alkalmakon is tudja majd viselni ezt a lábbelit, így ezen a menyasszonyi cipőhöz hasonlóan nem érdemes spórolni, 59 900 Ft-os modell mellett tettük le a voksunkat.

Koszorúslány ruha

Ha egyszerűbb szabású könyed koszorúslány ruhában gondolkoztok, 12-16 000 Ft között már hatalmas választékot lehet találni a divatüzletekben. Nem mindig egyértelmű, hogy ezt a pár fizeti vagy a felkért koszorúslányok, ha azt szeretnétek, hogy biztosan egységes szép megjelenése legyen a kísérőknek és nem akarjátok ezt a költséget rájuk terhelni, kellemeset a hasznossal egybekötve az esküvő előtt karácsonyra, névnapokra szülinapokra is meg vihetitek nekik. Mi most a 6 koszorúslánynak 70 000-et elkülönítünk erre a célra. az egységes cipőn is érdemes elgondolkozni ez plusz 40 000-el növeli a költségeteket.

Szertartás vezetés:

A hely adottságainak köszönhetően a Békástó csodálatos szabadtéri ceremónia tartására alkalmas, így érdemes szertartásvezetőt felfogadni. Bozóki Judit szertartásvezető 50.000 Ft-ért vállalja a kedves párok esketését. Szertartás szövegei nagyon szépek, melyet előre egyeztettek, így biztosan az és úgy fog elhangzani, amit szeretnétek. Judit egyébként ceremóniamesterséget is vállal, ezért erre is érdemes  rákérdezni.

Vőfély

Az esküvő hangulatát és zavartalan lebonyolítását a vőfély segíti a magyar hagyományok szerint. Ma már azonban a vőfélyek nem csak hagyományőrző formában jelennek meg, a közreműködésükkel a jókedv és a zökkenőmentes esküvő garantált. Oláh Ferenc  vőfély 150.000 Ft-ért áll minden pár rendelkezésére. Ez tartalmazza a konzultációs díjat, a forgatókönyv készítését és annak betartását a nagy napon és az esetleges útiköltséget is. Időintervallumról Ferenc csak így beszélt „Megbeszélés alapján, amikortól a párnak szüksége van rám- általában hajnali kettőig bezárólag.” Tehát az igazán hardcore bulizókat már ugyan magára hagyja a dj-vel, de addig folyamatosan mellettetek van és támogat titeket életetek egyik legszebb napján. 

Karikagyűrű

Szerelmetek örök élethosszig tartó egysége, a házasság és ennek jelképe a gyűrű. Ezt a Hári ékszernél választottuk ki, egy divatos, letisztult elegáns karikagyűrű párt, megy 14 karátos rozé arany, a menyasszonynak briliáns csiszolású gyémántokkal körberakva, az ára kb 1.450.000 Ft. 

Meghívó és ültetőkártya

Az esküvői meghívó az első dolog amivel találkozik a vendég a nagy nap kapcsán. Sokan elteszik emlékbe is, ezért érdemes olyan időtálló darabot választani, ami hozzátok és az esküvőhöz is jól illeszkedik. A Szuper-Meghívók ajánlásával választottuk ezt a nagyon különleges plasztik meghívót, melynek ára 459 ft/db (áfá-val együtt)+ UV nyomtatás 595 Ft/db, ebből 100 darab meghívó 54 500 Ft-ba kerül.

Csodás ültetőkártyákat is ajánlottak hozzá, melynek darabára 207 Ft áfával együtt, hozzá a színes nyomtatás pedig 152 Ft/ darab. Ez a 100 meghívottra összesen 35 900 Ft-os költség lesz.

Torta és sütemények

Sokan mondják, hogy az ifjú pár után az este fénypontja az esküvői torta. Ennek a megálmodásában a Heni cuki segítségét kértük. A képen látható torta élővirág dekorációval, csoki-citrom és tiramisu ízben 100 főre, 46 500 Ft-ba kerül. A sós- és édes aprósütemények terén sem hagynak minket cserben, melyek vendégvárásra és a vacsora után a torta mellé felszolgálva koronázzák meg az estét. Heniéktől 135 000 Ft-ért  780 db  különféle finomságot kapunk a tökéletes napért.

Köszönetajándék

A köszönetajándék ma már nagyon elterjedt. Szép gesztus a vendégek felé, ezzel is megköszönve, hogy eddig támogattak titeket és megjelentek ezen a jeles napon is. Igazán magyaros választás erre a mézeskalács, melyhez Ani mézeskalácsa kis műhelyétől kértünk segítséget. Az általunk választott mézeskalács darabára 650 Ft, így ez egy 65 000 Ft-os költséget jelent a számunkra. Ani ezeket darabonként csomagolja nekünk és színben hozzá illő szalaggal köti át.

Zene

Mindig nagy dilemma, hogy a zenét zenekar vagy Dj biztosítsa. Mi most Abonyi Attilát választottuk a Dj szolgáltatástól, aki a nagy napon a bulit összesen 220 000 Ft-ért vállalta nekünk.

Egyedi rendszámtábla

Hogy még egyedibb módon érkezzetek az esküvőre és még egy emléketek lehessen a nagy napra érdemes beszerezni 520x110 mm-es méretben műanyag rendszámtáblát. Az Esküvői Rendszámtáblával vettük fel a kapcsolatot, náluk mindössze  1.800 Ft/db. A szállítási költség jelenleg 990 Ft előre utalással, 1.490 Ft utánvéttel. A csomagokat a GLS futárszolgálat szállítja. Szegeden van lehetőség személyes átvételre is. Ezt a rendszamtabla.info-ról rendelhetitek meg. 

Program az esküvőre- Fotósarok

A SelfieMe oldalán több csomagot is találhattok. Ők profi selfie géppel, háttérrel és kellékekkel vonulnak ki a helyszínre. Mi a silver csomagra gondoltunk 88 000 Ft értékben 5 órára 150 fotóval + 15 000 ért korlátlan fotó nyomtatással, ehhez 16 000 Ft-ért gyönyörű, névre szóló 100 oldalas vendégkönyvet biztosítanak, melybe a helyszínen készült képeket be tudják ragasztani a vendégek és aláírhatják gondolataikat és jókívánságaikat. Így ez a program összesen 119 000 Ft-ba kerül és garantáltan emeli az este hangulatát.

Tehát ha 2022-ben lemondások nélkül szeretnénk megtartani álmaink esküvőjét, akkor megközelítőleg 4 000 000 Forinttal érdemes számolni, ehhez jön hozzá pluszba az általatok választott gyűrűk ára, és ha a koszorúslányok, tanúk jó megjelenését is ti szeretnétek finanszírozni, akkor a költségvetésben erre is találtok kalkulációkat. Ha az esküvőre a násznépnek többet kell utazni sokan biztosítanak szállás lehetőséget is az, hogy ezt ti finanszírozzátok, vagy a vendégek inkább egyedi családi hagyományokon múlik, de ezt is érdemes megfontolni.

Fontos, hogy ezzel a költségvetéssel egy nagyon kényelmes szép esküvőt tudhattok magatok mögött, ami látványban és élményekben is gazdag. Ha van amiben diszkrétebb igényeitek vannak, akkor kevesebből is lehet szép esküvőtök, viszont ha nagyon speciális elképzeléseitek vannak, amikből nem szívesen engednétek a végösszeg magasabb is lehet.

Az esküvő szervezésének első szakaszában érdemes bekérni minden szimpatikus szolgáltatótól az ajánlatokat és összeállítani a saját tervezett költségvetéseteket, így fogjátok a legjobban látni, hogy pontosan mekkora összeggel kell rendelkeznetek és, hogy mi az amiből esetleg húzni kell, mi az amire akár szánhattok többet is mint elsőre gondoltátok. 

Mindenkinek jó szervezést kívánunk!

 

Összesen 10 db kép

2022 Egy esküvő költségei 1.
2022 Egy esküvő költségei 9.
2022 Egy esküvő költségei 8.
2022 Egy esküvő költségei 7.
2022 Egy esküvő költségei 6.
2022 Egy esküvő költségei 5.
2022 Egy esküvő költségei 4.
2022 Egy esküvő költségei 3.
2022 Egy esküvő költségei 2.
2022 Egy esküvő költségei 10.