Az esküvői torta története
Az esküvői torta története Nagy Sándor Perzsiában rendezett lakodalmáig nyúlik vissza, ami 2300 évvel ezelőtt volt. Ezen az esküvőn tízezer makedon katona vett felségül tízezer perzsa nőt.
Itt szolgálták fel az első esküvői tortát, amelyet egy kenyér recept mintájára készítették, árpából, rozsból vagy búzából, hozzá adva még mandulát, diót és szárított gyümölcsöket. Mézes krémmel megtöltötték, tetejét pedig mézbe mártott szirmokkal díszítették.
Az emeletes torta viszont egy régi angol szokásból származik, ugyanis a fiatal pár, tortákat kapott ajándékba, amit egymásra tettek, majd egy cukrász úgy gondolta jó volna krémmel bevonni az egészet. Így kezdődött a mai jól ismert emeletes esküvői torta története.
Azóta hagyományosan többféle krémmel vonják be a tortákat. Ez lehet natúr vagy csokoládés, puncsos, gyümölcsös, vaníliás stb. De nagyon népszerűek a marcipánnal és a fondant bevonattal dekorált torták is.
Sőt! Ma már felkapottak lettek a “naked cake”-k azaz csupasz torták melyek nincsenek, bevonva viszont szépen vannak dekorálva.
Összesen 8 db kép