QueenEsküvő

Gyakorta felmerül a kérdés....

Gyakorta felmerül a kérdés....

2019-05-17 12:00     Szerző: Hídvégi Gabriella fotográfus

Mikor is érdemes elkészíteni a kreatív képeket?

Készülhetnek az esküvő napján vagy egy külön napon is,  mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Most ezeket vesszük át, illetve, hogy a pontos kezdetét mikorra érdemes időzíteni.

Az esküvő napján történő fotózás esetén is érdemes minimum két órát szánni rá, hogy igazán szép képek készülhessenek. Ez esetben célszerű minél későbbre tenni a fotózást, hiszen ilyenkor már nincs annyira meleg és a fények is sokkal szebbek, lágyabbak, így pompás fotókat lehet készíteni. A déli órákat célszerű kerülni, de ha máskor nincs rá lehetőség, akkor is javasolt egy árnyékosabb, védettebb helyszínt választani. Fontos azonban mérlegelni ezt a lehetőséget, hiszen a vendégeket az esküvő napján sok időre nem lehet magukra hagyni. Egy-két esti fotó azonban ilyenkor is belefér a napba, így erről sem kell lemondani :) Személy szerint a külön napos kreatív fotózást tartom jobb megoldásnak. Bár plusz költséget jelent a smink és a haj kétszeri elkészítése, mégis ha fontos számotokra, hogy a képek igazán különlegesek és szépek legyenek, vagy csak úgy gondoljátok, hogy az esküvő napján nem fér bele a menetrendbe, célszerű ezt a megoldást választani. Nincs rajtatok akkora nyomás, mint az esküvő napján, jobban tudtok koncentrálni egymásra és a fotósra is. Nem kell aggódni a csúszások miatt, hiszen ilyenkor egy egész nap áll a rendelkezésre és több helyszínre is el lehet menni, hogy igazán változatos és egyedi felvételek készüljenek.

Csodás naplementés és esti képek születhetnek, amire az esküvő napján legtöbbször nincs lehetőség a programok és a vacsora miatt. Pár órás autózással gyönyörű helyszínekre lehet eljutni, így akár külföldi fotózásban is lehet gondolkodni. Bármelyik megoldás mellett döntötök, a helyszín- választás során célszerű egy olyan helyet is keresni, ahol eső esetén is lehet fotózni. Így nem csak egy tartalék terv lesz rossz idő esetére, de eggyel több helyszín lesz mely csodás hátteret ad a képeknek. A választásnál kérhetitek a fotós segítségét, hiszen sokkal több helyet ismerünk és hasznos tanácsokkal is el tudunk látni Titeket, amire ilyenkor érdemes odafigyelni.  

- Hídvégi Gabriella fotográfus -

Összesen 9 db kép

Hídvégi Gabriella fotográfus 1
Hídvégi Gabriella fotográfus 2
Hídvégi Gabriella fotográfus 3
Hídvégi Gabriella fotográfus 4
Hídvégi Gabriella fotográfus 5
Hídvégi Gabriella fotográfus 6
Hídvégi Gabriella fotográfus 7
Hídvégi Gabriella fotográfus 8
Hídvégi Gabriella fotográfus 9